Κουρδική οργάνωση πίσω από την επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Μια ένοπλη κουρδική οργάνωση, τα “Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν” (TAK), ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση TAK δηλώνει ότι πραγματοποίησε την επίθεση με όλμο την Τετάρτη στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, από την οποία προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε πέντε αεροσκάφη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.d15d0eef-fcb2-46a8-9320-7c835c2d21d0

Η οργάνωση TAK έχει και στο παρελθόν αναλάβει την ευθύνη για ορισμένες επιθέσεις που έχουν γίνει εκτός της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται συνήθως το PKK, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Το 2012 είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση σε ένα λεωφορείο του τουρκικού στρατού από την οποία είχαν σκοτωθεί 2 στρατιώτες και είχαν τραυματιστεί 12 άνθρωποι σε μια παραλιακή πόλη.

Το TAK έχει ανακοινώσει ότι οι σχέσεις του με το PKK έχουν διακοπεί. Και οι δύο οργανώσεις έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές από την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα