Κουντουρά: Σε 4 άξονες ο ψηφιακός σχεδιασμός του τουρισμού για την τριετία 2017 – 2019

9a791c13c3b68d4884d3e934c73c7965Την τελευταία διετία ο τουρισμός μας έχει βρει έναν ισχυρό βηματισμό μέσα στο διεθνές περιβάλλον, παρά τις διαδοχικές συγκυρίες και εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, και τον διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό, δήλωσε η Έλενα Κουντουρά στο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, παρουσίασε επίσης τη στρατηγική του Υπουργείου για το επόμενο διάστημα λέγοντας ότι: Χτίζοντας σε ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα, συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά το 2017 για να ενδυναμώσουμε τη διεθνή ταυτότητα και εικόνα της χώρας μας ως μοναδικό, παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό που προσφέρει αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες 365 μέρες το χρόνο”.

Δράσεις, όπως ανέφερε, για τη στήριξη της τουριστικής οικονομίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως επίσης και για την αναβάθμιση και υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος.

Ο ψηφιακός σχεδιασμός για την τριετία 2017-2019 σύμφωνα με την κα Κουντουρά θα υλοποιηθεί σε τέσσερις άξονες:

Ο πρώτος άξονας των δράσεων μας, αφορά στην προβολή και προώθηση της Ελλάδας και της τουριστικής επιχειρηματικότητας, μέσα από ένα δίκτυο δραστηριοτήτων που εναρμονίζονται με τα ψηφιακά εργαλεία στο διαδίκτυο. Σε στάδιο σχεδιασμού βρίσκεται η αναδιάρθρωση των κεντρικών ιστότοπων του Υπουργείου και του ΕΟΤ, της πύλης visitgreece.gr.

Ο δεύτερος άξονας αφορά τη στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας.

Τρίτον, σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός ψηφιακού Υπερ-Δικτύου Τουρισμού, ως εργαλείου για τη συγκέντρωση όλων των δεδομένων που αφορούν τον ελληνικό τουρισμό, και που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτα στο διαδίκτυο.

Σχεδιάζουμε τέλος την αναβάθμιση του συστήματος της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης όπου σκοπεύουμε να εισαγάγουμε και να καθιερώσουμε πρακτικές ψηφιακής εκπαίδευσης.

Στόχος μας είναι να αλλάξει και να εκσυγχρονιστεί με βάση τα διεθνή πρότυπα η μορφή και η εμπειρία της εκπαίδευσης στις σχολές ΑΣΤΕΡ και ΑΣΤΕΚ και στα οκτώ ΙΕΚ Τουρισμού που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν πλήρη εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες ως βασικό εργαλείο για την μετέπειτα σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, υπογράμμισε η Ελ. Κουντουρά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα