Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

polytexnio-7

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οι οποίες θα κορυφωθούν την Τρίτη με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Το Πολυτεχνείο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και φιλοξενεί ομιλίες και δράσεις ήδη από την Κυριακή, μέχρι την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, όταν θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 3:30 μ.μ.  Το συγκρότημα Πατησίων θα ανοίξει αύριο το πρωί στις 9:30 και θα κλείσει στις 13:00.

Μηνύματα κομμάτων  για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών είναι η πάλη για τη βελτίωση της ζωής των επερχόμενων γενιών» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις και στην πορεία της 17ης Νοέμβρη.

«Σαράντα δύο χρόνια μετά το Νοέμβρη του 1973, η μεγάλη εξέγερση της νεολαίας ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτική δικτατορία παραμένει το πιο φωτεινό παράδειγμα για κάθε δημοκρατικό αγώνα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «το ανεξίτηλο στίγμα που άφησε η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει και σήμερα ζωντανό, αρνείται να χωρέσει σε μια μουσειακή προθήκη, να γίνει απλά μια ανάμνηση. Είναι η επικαιρότητα των αιτημάτων του, ο αγώνας για δημοκρατία, κοινωνικά δικαιώματα, αξιοπρέπεια, για μια ζωή που αξίζει κανείς να τη ζει, αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη επέτειο να μην μοιάζει με τις άλλες».

«Σήμερα, μάλιστα, όπου μέσα από την πολύπλευρη οικονομική και αξιακή κρίση, νοσταλγοί αυταρχικών καθεστώτων, κήρυκες του αυταρχισμού, αλλά και της ιστορικής λήθης, της αναθεώρησης του παρελθόντος κάνουν δυναμικά, και πάλι, την εμφάνισή τους, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να θυμόμαστε τον αντιδικτατορικό αγώνα, με προεξάρχουσα την εξέγερση του Πολυτεχνείου και, ταυτόχρονα, να συνεχίσουμε τον αγώνα στο δρόμο που χαράχθηκε ανεξίτηλα τον Νοέμβρη».

«Ο αγωνιστικός γιορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μετά την απεργία στις 12 Νοέμβρη, μπορεί να σηματοδοτήσει την περαιτέρω αναθάρρηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, την κλιμάκωση της εργατικής-λαϊκής πάλης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ, που συνεχίζει να ματώνει το λαό για να ανακάμψει η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου»  αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί σε αποφασιστική απομόνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής «που υμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και συκοφαντεί την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας» και σε απόκρουση εκείνων που διαστρεβλώνουν την ουσία του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και αποκρύπτουν την συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλο τον αντιδικτατορικό αγώνα.

Καλεί τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα «γιατί η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής και συμμετέχει ενεργά στα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, παραχωρώντας ολόκληρες περιοχές της χώρας για τη δημιουργία νέων ΝΑΤΟϊκών βάσεων και επιθετικών πολεμικών υποδομών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα