Κοντονής:Στόχος η αποσυμφόρηση των δικαστηρίων

686«Βρισκόμαστε αυτή τη ώρα στην κατάστρωση ενός σχεδίου για να αναστραφεί η πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ένας πολίτης, όταν για να βρει το δίκιο του για υποθέσεις διοικητικής φύσεως αναγκάζεται να περιμένει επί ματαίω, ορισμένες φορές», τόνισε Στο Κόκκινο ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο επεξεργάζεται ένα πλέγμα μέτρων που θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των διαδικασιών στα δικαστήρια.

Αυτό, όπως είπε, μπορεί να σημαίνει ότι μια υπόθεση μπορεί να φτάσει στο τέλος της ακόμα και μετά από 15 χρόνια, αλλά όταν έχουμε μια δίκη σε εξέλιξη για 15 χρόνια τότε αυτή η διαδικασία είναι μάταιη και εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα που είναι η χρονικά απόσταση που χωρίζει τη στιγμή που απευθύνεται ο πολίτης στην δικαιοσύνη και την εξέταση της υπόθεσης. Διευκρίνισε ακόμα ότι αρκετός κόσμος νομίζει ότι υπάρχει καθυστέρηση στην εκδίκαση της απόφασης και αυτό είναι λάθος.

Όπως μεταδίδει το kokkino.gr, επίσης, υπενθύμισε ότι ήδη έχουν προταθεί κάποια μέτρα, υπάρχει το θέμα του εξώδικου συμβιβασμού, ο εξώδικος συμβιβασμός που ίσχυε μέχρι το 2012 δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ η διαμεσολάβηση που ισχύει από το 12 μέχρι σήμερα δεν έχει αποτελέσματα. επίσης σημείωσε ότι σωρεία ποινικών αδικημάτων, «είχαμε φτάσει σε μια κατάσταση ποινικοποίησης των πάντων, αυτά να απασχολούν τις έδρες των πλημμελιοδικείων».

Επίσης τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση και για τις υποθέσεις των συναινετικών διαζυγίων για να μην έχουμε αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα