Κοντά στη Μοσούλη οι Κούρδοι Πεσμεργκά – Στη μάχη μπήκε και η Τουρκία

cnou55txeaareq6Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τη Μοσούλη δηλώνουν ότι έχουν φτάσει οι Κούρδοι Πεσμπεργκά.

Η συντονισμένη επιχείρηση ιρακινού στρατού και Πεσμεργκά, με τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταρρεύσει και το ηθικό τους έχει καταρρακωθεί. Μπορείτε να δείτε στα πρόσωπα των στρατιωτών και των πολιτών που είναι μαζί μας ότι το ηθικό τους είναι ακμαίο και πιστεύω ότι αυτό είναι το τέλος του Ισλαμικού Κράτους» δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων στη Νινευή.

Την ίδια ώρα οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν επίθεση στην Ρούτμπα στα δυτικά της χώρας. Στόχος του αντιπερισπασμού ήταν να εξαναγκαστεί το τμήμα των ιρακινών δυνάμεων να φύγει από το μέτωπο της Μοσούλης.

Οι Κούρδοι Πεσμεργκά πήραν τον έλεγχο της Μπασίκα στα βορειοανατολικά της Μοσούλης. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι την πόλη έπληξαν και πυρά του τουρκικού πυροβολικού, από τη στρατιωτική βάση που διατηρεί η Τουρκία στην περιοχή, κατόπιν αιτήματος των Κούρδων Πεσμεργκά.

Εντύπωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του επικεφαλής των Πεσμεργκά, σύμφωνα με τις οποίες οι μαχητές δεν είχαν τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού από αέρος.

euronews.com

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα