Κομισιόν: Συμφωνούμε με κάθε γράμμα του ανακοινωθέν του Eurogroup

yoga«Συμφωνούμε με κάθε γράμμα του κοινού ανακοινωθέν του Eurogroup» δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρτ, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, αποφεύγοντας να απαντήσει στα αιτήματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, περί ποσοτικοποίησης και συγκεκριμενοποίησης των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Αποφεύγοντας να δεσμευτεί, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, τόνισε: «Η Κομισιόν συμφωνεί με κάθε γράμμα με το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup […] Είναι πολύ ξεκάθαρο και δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε».

Η ανακοίνωση του Eurogroup περιλαμβάνει μικρές παρεμβάσεις για το χρέος έως το τέλος του προγράμματος στήριξης, το 2018, ενώ για τη συνέχεια προβλέπει ότι εφόσον κριθεί απαραίτητο οι εταίροι θα συζητήσουν πιο βαθιά μέτρα στήριξης, όπως επιμήκυνση των δανείων και επέκταση της περιόδου χάριτος πριν αρχίσουν οι αποπληρωμές.

Ωστόσο, η εν λόγω αναφορά σε επιμηκύνσεις δε συνοδεύεται από οποιονδήποτε αριθμό ή μέγεθος που να υποδεικνύει το μέγεθος της ελάφρυνσης για το ελληνικό χρέος, γεγονός που έχει προκαλέσει την ανησυχία του ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα