Κομισιόν: Στο Eurogroup θα καταγραφεί η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

komision-prin-ta-xristougenna-i-apofasi-gia-ti-dosi-tou-1-dis-Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στις συζητήσεις που έγιναν στην Ουάσινγκτον για το ελληνικό πρόγραμμα, έκανε λόγο για «εποικοδομητικές συνομιλίες» και για ανάγκη διατήρησης του «μομέντουμ».

Όπως ανακοίνωσε «τη Δευτέρα και την Τρίτη» οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα με στόχο «την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό».

Αναφερόμενος στο Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής, τόνισε πως θα είναι μια «σημαντική στιγμή» για να καταγραφεί «η πρόοδος που έχει σημειωθεί». Σχετικά με το αν αποκλείει την περίπτωση συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο πριν από την Παρασκευή, δήλωσε πως η Κομισιόν δεν θα προβεί σε «εικασίες» αναφορικά με τις ημερομηνίες.

Οι συζητήσεις προχωράνε «καλά» και αναζητείται μια συμφωνία σε ένα πακέτο μέτρων «αξιόπιστο» και «κοινωνικά δίκαιο», δήλωσε, επαναλαμβάνοντας πως οι δημοσιονομικοί στόχοι που τέθηκαν στη συμφωνία του Αυγούστου πρέπει να γίνουν «σεβαστοί».

«Εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές και τους άλλους θεσμούς για τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Έχει σημειωθεί πρόοδος και δεν πρέπει να χαθεί το ‘μομέντουμ’» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαργαρίτης Σχοινάς, συμπληρώνοντας πως η επιτυχία της αποστολής εξαρτάται από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και όχι μόνο από την Επιτροπή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα