Κομισιόν: Εποικοδομητικές οι πρώτες συζητήσεις με τους θεσμούς

komisionΟι συζητήσεις που ξεκίνησαν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης ήταν εποικοδομητικές και εξελίχθηκαν χρονικά όπως είχε προγραμματιστεί, ενώ οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Ελλάδα στα μέσα του μήνα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν Άνικα Μπράιντχαρντ.

Η εκπρόσωπος είπε ότι η αποστολή των θεσμών ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της δεύτερης αξιολόγησης στις 27 Οκτωβρίου, όπως προβλεπόταν, ενώ οι συζητήσεις ήταν «εποικοδομητικές» σε όλα τα ζητήματα που εξετάστηκαν και θα συνεχιστούν τις επόμενες βδομάδες.

Πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου για να συνεχίσουν τη διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. «Όλες οι πλευρές έχουν δεσμευτεί να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το συντομότερο δυνατό» σημείωσε.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν παραμένει ο στόχος για λήψη απόφασης σε σχέση με την ελάφρυνση του χρέους μέχρι το τέλος του έτους, όπως είχε αναφέρει ο επίτροπος Π.Μοσκοβισί, απάντησε ότι η Επιτροπή εργάζεται βάσει της συμφωνίας του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω συμφωνία θέτει το τέλος του έτους ως χρονικό ορίζοντα για τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα