Κομισιόν:«Συνεχίζεται η πρόοδος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης»

jkhlkj«Συνεχίζεται η πρόοδος προς την εφαρμογή των τελευταίων προαπαιτουμένων δράσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης», δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Ερωτηθείσα αν έχουν εκπληρωθεί τα τελευταία προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η Α. Μπράιτχαρτ παρέπεμψε στην ελληνική κυβέρνηση και αρκέστηκε λέγοντας ότι η πρόοδος συνεχίζεται. Όσον αφορά την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, η Α. Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι θα ληφθεί όταν το Euroworking Group εξακριβώσει ότι οι εκκρεμούσες προαπαιτούμενες δράσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Νωρίτερα,  η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών,δήλωσε ότι  οι συζητήσεις με τους θεσμούς αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα, ώστε να ξεκινήσει από αύριο η διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

«Οι τελευταίες εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης έχουν ήδη διευθετηθεί. Στο πλαίσιο αυτό, σε ό,τι αφορά το Ελληνικό, αναμένεται, εντός της ημέρας, η υπογραφή μνημονίου κατανόησης ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τους αναδόχους του. Στο μνημόνιο κατανόησης θα καταγραφούν οι αλλαγές που έχουν προκύψει, στην πορεία για την υπογραφή της τελικής σύμβασης. Όπως είναι γνωστό, χρονικός ορίζοντας για την υπογραφή της σύμβασης είναι η 16η Νοεμβρίου 2106. Συνεπώς η υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης ανάμεσα στις δύο πλευρές, δεν σημαίνει ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Επιδίωξη των διαπραγματεύσεων αυτών είναι να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές που θα κατοχυρώνουν το δημόσιο συμφέρον όπως  η  αύξηση των επενδύσεων με δημόσιο όφελος από πλευράς του αναδόχου,το εμπροσθοβαρές των επενδύσεων αυτών,η αύξηση της προβλεπόμενης έκτασης πρασίνου, με αντίστοιχη μείωση της δόμησης,καθώς και η  ανοιχτή σύνδεση του χώρου με τον οικιστικό ιστό, και άλλες, τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Η δεύτερη εκκρεμότητα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σχετίζεται με αλλαγές στην δομή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και έχει ήδη διευθετηθεί» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη η νέα συνεδρίαση του EuroWorking Group, στις 16 Ιουνίου η επόμενη σύνοδος του Eurogroup.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα