Κλυδωνισμοί και μαζικές παραιτήσεις για τους Εργατικούς μετά το Brexit

μνβΗ Γκλόρια Ντε Πιέρο, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος για τα θέματα των νέων, παραιτήθηκε σήμερα, αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς το κόμμα βυθίζεται στην κρίση μετά το δημοψήφισμα που κέρδισαν οι υποστηρικτές της αποχώρησης από την ΕΕ.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η Ντε Πιέρο έγραψε στον αρχηγό του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν για να του πει πως δεν πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσει τους Εργατικούς στη νίκη στις βουλευτικές εκλογές που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν μέσα σε διάστημα μηνών, αφού ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παραιτηθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Νωρίτερα ο επικεφαλής των Εργατικών για θέματα εξωτερικής πολιτικής Χίλαρι Μπεν είχε παυθεί αφού δήλωσε ότι έχασε την εμπιστοσύνη του στον Κόρμπιν και η επικεφαλής του κόμματος για θέματα υγείας Χέιντι Αλεξάντερ παραιτήθηκε.

Η τελευταία δήλωσε επίσης πως περιμένει ότι θα παραιτηθεί ένας “αρκετά μεγάλος” αριθμός συναδέλφων της που κατέχουν ηγετικές θέσεις στο Εργατικό Κόμμα.

Ωστόσο ο Τζον ΜακΝτόνελ, υπεύθυνος των Εργατικών για την οικονομική πολιτική και πιστός στον Κόρμπιν, κάλεσε το κόμμα να μείνει ενωμένο και τόνισε πως ο Κόρμπιν “δεν πρόκειται να πάει πουθενά”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα