Κλιμακώνεται η ένταση στη Συρία με τη συμμετοχή και του Ιράν

syrΧιλιάδες στρατιώτες απο το Ιράν έχουν φθάσει τις τελευταίες ημέρες στη Συρία για την επικείμενη επίθεση στο Χαλέπι,ενώ την ίδια στιγμή ιρανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία βρίσκεται στη Δαμασκό για συνομιλίες με τον Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Επομένως,η κλιμάκωση των εχθροπραξιών στο Χαλέπι,το οποίο βρίσκεται κοντά στην τουρκική μεθόριο,σε συνδυασμό με την ιρανική συμμετοχή(υπό την κάλυψη της Ρωσίας),αναμένεται να οδηγήσει στην έντονη αντίδραση της Άγκυρας,η οποία ήδη κιόλας, ζητάει από τη Μόσχα να σταματήσει να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της.

Το ΝΑΤΟ επανειλημμένως έχει διαβεβαιώσει ότι στέκεται στο πλευρό της Τουρκίας έναντι της Ρωσίας.

«Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση του συριακού στρατού,χιλιάδες Ιρανοί έχουν φθάσει σταδιακά τις τελευταίες ημέρες» δήλωσε αξιωματούχος προσκείμενη στη συριακή κυβέρνηση.

Ένας άλλος  αξιωματούχος που πρόσκειται στον Άσαντ ανέφερε: «Η απόφαση για να ξεκινήσουμε τη μάχη του Χαλεπίου ελήφθη. Δεν είναι πλέον κρυφό ότι χιλιάδες Ιρανοί βρίσκονται τώρα στη Συρία και ο ρόλος τους είναι ουσιώδης».

Την ίδια ώρα,το Associated Press μεταδίδει πως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου(που στηρίζεται από το Ιράν) έχει στείλει κι αυτή από την πλευρά της άνδρες στη Συρία.

Ο έλεγχος του Χαλεπίου και της ευρύτερης περιοχής είναι μοιρασμένος μεταξύ της συριακής κυβέρνησης, σειράς ένοπλων αντικαθεστωτικών ομάδων και τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που έλεγχουν κάποιες αγροτικές περιοχές κοντά στην πόλη.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα