Κλιμακώνει την ένταση ο Ερντογάν καλώντας τους Κούρδους να καταψηφίσουν το HDP

ERDΣε μια δήλωση που κλιμακώνει την ένταση στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,ο οποίος και κάλεσε σήμερα την κουρδική μειονότητα της χώρας να μην υποστηρίξει το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP),κατηγορώντας το ότι είναι συνεργός των Κούρδων ανταρτών.

Έτσι κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Άγκυρα,ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε το ρητορικό ερώτημα: «Εάν δε δώσετε ένα μάθημα την 1η Νοεμβρίου σε εκείνους που στηρίζονται σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, PKK), πότε θα το κάνετε;».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι οι αεροπορικές επιδρομές θα συνεχιστούν ως αντίποινα και μετά τις εκλογές, «όσο η τρομοκρατική οργάνωση δεν παραδίδει τα όπλα μια για πάντα και δεν αποσύρεται από την Τουρκία».

«Αυτές οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων μετά την 1η Νοεμβρίου» διαβεβαίωσε ο Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στο PKK και στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ή ενδεχομένως στις ακροαριστερές οργανώσεις της Τουρκίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο  επικεφαλής του τουρκικού κράτους κατήγγειλε  την ενσωμάτωση της συριακής πόλης Τελ Αμπιάντ,  στην αυτόνομη πολιτική δομή που δημιουργήθηκε από τους Κούρδους,λέγοντας ότι δεν αφήσει να   γίνει η βόρεια Συρία θύμα των μηχανορραφιών τους.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα