Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τα μπλόκα ενισχύονται καθημερινά με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Δεν λείπουν μάλιστα και οι αποκλεισμοί γραφείων του κόμματος στην περιφέρεια.agrotes2_1

Στις Σέρρες, εξαγριωμένοι αγρότες εισέβαλαν χθες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και διαμαρτυρήθηκαν με ιδιαίτερα έντονο τρόπο στους υπαλλήλους που βρίσκονταν εκεί. Μάλιστα, κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να υποβάλλουν την παραίτησή τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι βγήκαν στο μπαλκόνι, έσκισαν τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και την πέταξαν στο δρόμο. Οι αγρότες που βρίσκονταν εκεί την έκαψαν, μαζί με άλλες αφίσες του κόμματος. Στόχος έγινε και η ταμπέλα του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία πέταξαν αυγά.

Λίγο νωρίτερα, αγρότες βρέθηκαν στο βουλευτικό γραφείο της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά και έδωσαν στο προσωπικό αυγά, προτρέποντας τους υπαλλήλους να τα μοιράσουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, αγρότες του νόμου Καστοριάς μπλόκαραν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου και Δημήτρη Δημητριάδη, μόλις έφτασαν στο αεροδρόμιο της πόλης και τους ζήτησαν να δεσμευτούν ότι δεν θα ψηφίσουν το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό. Μάλιστα, η κ. Τελιγιορίδου δέχθηκε φραστική επίθεση όταν πήρε τον λόγο και προσπάθησε να μιλήσει στους αγρότες.

Στην Πάτρα, αναβλήθηκε η ομιλία του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ο χώρος θα αποκλειστεί από τους αγρότες της Αχαΐας.

Κρίσιμη σύσκεψη στα Τέμπη

Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα Τέμπη, στην οποία αναμένεται να βρεθούν εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα. Αυτή η συνάντηση είναι κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεων, καθώς οι αγρότες θα συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν δώσει διορία στην κυβέρνηση μέχρι την Δευτέρα, ώστε να αποσύρει το νομοσχέδιο, ενώ στόχος είναι να υπάρξει διάλογος από μηδενική βάση. Μάλιστα, θα συγκροτηθεί και μια επιτροπή, ώστε να είναι έτοιμη σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα για διάλογο με τον πρωθυπουργό.

Στα Μάλγαρα, οι αγρότες έκλεισαν χθες δύο φορές την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, ενώ είναι αποφασισμένοι να κλείσουν και σήμερα τα διόδια. Περισσότερα από 2.000 τρακτέρ είναι παραταγμένα στον κόμβο της Νίκαιας. Στα Τέμπη, τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα έχουν ξεπεράσει τα 1.000.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα