ΚΚΕ:Ανοίγει ο δρόμος για ομαδικές απολύσεις

ADSFDASΑναφορικά με την εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις καθώς κρίνει ασύμβατη με το κοινοτικό δίκαιο τη δυνατότητα – που παρέχει η ελληνική νομοθεσία στον εκάστοτε υπουργό Εργασίας – να αρνείται σε επιχειρήσεις τη διενέργεια ομαδικών απολύσεων, το ΚΚΕ επισημαίνει:

«Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού στους εργαζόμενους, σχετικά με τις επικείμενες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης, η ΕΕ και οι θεσμοί της επιβεβαιώνουν ότι ο αντεργατικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό.
Συγκεκριμένα, με εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ (ΔΕΕ), προτείνεται να γίνει δεκτή η προσφυγή, με την οποία ο όμιλος της τσιμεντοβιομηχανίας LAFARGE – ΑΓΕΤ ζητούσε να κριθεί άκυρη η διοικητική απόφαση του τότε υπουργού Εργασίας να μην εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις στο εργοστάσιο των «Τσιμέντων Χαλκίδας».
Το σκεπτικό ήταν ότι η εμπλοκή του υπουργού Εργασίας στη διαδικασία έγκρισης των ομαδικών απολύσεων αντιβαίνει στην κοινοτική νομοθεσία και μάλιστα στη Συνθήκη για τη Λειτουργία της ΕΕ και τον Αναθεωρημένο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, τον οποίο κύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «μετά βαΐων και κλάδων».
Αυτή η εισήγηση ανοίγει το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αίροντας και τα τελευταία εμπόδια που είχαν απομείνει. Επίσης, αποδεικνύει την τεράστια κοροϊδία της κυβέρνησης, που δηλώνει ότι στα εργασιακά θα νομοθετήσει με βάση τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ και το ευρωπαϊκό δίκαιο, που δήθεν εγγυώνται την προστασία των εργαζομένων.
Η ΕΕ, οι θεσμοί και οι νόμοι της υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου κι όσοι ισχυρίζονται, ότι αυτό το αντιδραστικό οικοδόμημα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων μπορεί να αλλάξει και να βελτιωθεί, κοροϊδεύουν κυνικά και ξεδιάντροπα το λαό» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα