Κινητοποιήσεις από αγρότες και κτηνοτρόφους στην Χαλκιδική

de5dd1e7b3a17da295c167cc7a58c5be-696x464.jpg.pagespeed.ce.H87-5aOcc7

Την απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, βγάζοντας τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών το Σαββατοκύριακο πριν την έναρξη της Agrotica 2016 (28-31 Ιανουαρίου), έλαβαν στην αποψινή τους συνάντηση οι αγρότες-κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Γιώργος Τσακίρογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγρότες του Νομού Χαλκιδικής είναι “ανήσυχοι και εξαγριωμένοι με τα προωθούμενα μέτρα στο ασφαλιστικό και φορολογικό”, και πρόσθεσε, “δεν μας φτάνει η κατακόρυφη άνοδος του κόστους παραγωγής, η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και η απουσία εργαλείων για την κατάρτιση και εκπαίδευση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, έρχονται τώρα και αυτά τα μέτρα να μας αποτελειώσουν”.

Ξεκαθαρίζοντας ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής δεν “ανήκουμε σε καμία δύναμη που έχει αναπτυχθεί στον κλάδο”, ο κ. Τσακίρογλου ωστόσο επισήμανε ότι αντιπροσωπεία τους θα παρευρεθεί αύριο στην συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη και σημείωσε επιπλέον ότι “συνομιλούμε και με άλλους συναδέλφους μας στις τριγύρω περιοχές του νομού”.

Ενόψει της αυριανής συγκέντρωσης της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη (12.30), ο επικεφαλής της, Χρήστος Γκόντιας τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ “θα ληφθούν οι τελικές, οριστικές αποφάσεις για την ακριβή μορφή των κινητοποιήσεων που θα κάνουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα”. Επισήμανε δε, ότι “θα μιλήσουν όλοι όσοι παρευρεθούν και το επιθυμούν και θα ληφθούν υπόψη όλες οι προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι”.

Υπενθυμίζεται ότι στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων εντάσσονται οι: Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης, Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων, Πανελλήνια Ένωση Παράκτιων Αλιευτικών Σκαφών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών, Σύλλογοι Νέων Αγροτών, Επιτροπές Αγώνα (συνεταιριστές), η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας και ανεξάρτητοι σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα