Κατσέλη:Oι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών είναι περιορισμένες

louka

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) Λούκα Κατσέλη εκτίμησε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών είναι περιορισμένες.

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν το σύνολο των 25 δισεκ. ευρώ», είπε η κα Κατσέλη στη γερμανική εφημερίδα.Από το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας προβλέπονται συνολικά 25 δισεκ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίση των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών. Το ακριβές ποσό που θα χρειαστεί θα καθοριστεί μετά τα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε γενικές γραμμές οι ελληνικές τράπεζες είναι υγιείς, τόνισε η πρόεδρος της ΕΕΤ. «Δεν είμαστε Ισλανδία, Ιρλανδία ή Κύπρος», είπε χαρακτηριστικά.«Καμία από τις τράπεζές μας δεν κινδυνεύει με κατάρρευση», τόνισε η κα Κατσέλη, εξηγώντας ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά ιδρύματα δεν έχουν συστημικές αιτίες.«Πρόκειται για εξωτερικές αναταράξεις: η ύφεση, η εκροή κεφαλαίων, η μείωση των καταθέσεων, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια», εξήγησε η ίδια.

Τέλος, η κα Κατσέλη εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι του χρόνου θα αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα