Κατρούγκαλος: Η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί το αργότερο στις 20/2

Την εκτίμηση πως η αξιολόγηση αν δεν ολοκληρωθεί στις 26/1, μπορεί να ολοκληρωθεί στις 20 Φεβρουαρίου διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ότι περνά από το χέρι της για να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Schaeuble ότι αν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα τότε αυτό λήγει, ο κ.Κατρούγκαλος μιλώντας στο Real Fm υποστήριξε ότι είναι σημαντικό το βάρος του Schaeuble τόσο στο Eurogroup όσο και στον ESM.
«Να σημειώσουμε όμως ότι αυτή η καθυστέρηση σε καμία περίπτωση δεν βαρύνει την δική μας πλευρά, όπως άφησε να εννοηθεί ο Schaeuble λέγοντας ότι οι καθυστερήσεις και η αμφιθυμία η δική μας βαρύνονται γι’ αυτό.
Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τον δείξουμε είναι το ΔΝΤ και η καινούργια κατάσταση, η γεωπολιτική που αναδεικνύει ο ερχομός της διακυβέρνησης Trump» είπε ο κ.Κατρούγκαλος.
«Αν μπορούμε να μαντέψουμε κάτι είναι ότι μέχρι τώρα η πολιτική του Trump φαίνεται να είναι μία πολιτική σχετικού απομονωτισμού απέναντι στην Ευρώπη.
Υπήρχε και μία δήλωση που είπε ας τα βρει η Γερμανία.
Πάντως φαίνεται αυτή τη στιγμή πέραν της προηγούμενης αμφιθυμίας του ΔΝΤ που είχε να κάνει με τη βιωσιμότητα του προγράμματος και τον προσανατολισμό των αλλαγών, να έχουμε κι αυτό τον πρόσθετο γεωπολιτικό παράγοντα να δούμε προς τα που θέλει να στραφεί η Αμερική.
Άρα η ελπίδα η δική μας είναι ότι επειδή έχουμε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι μας, επειδή κανέναν στην Ευρώπη δεν συμφέρει να έχουμε καινούργια πηγή έντασης στην Ελλάδα, εγώ πιστεύω ότι μπορούμε αν όχι στις 26 Γενάρη, στις 20 Φεβρουαρίου να έχουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που πράγματι είναι καθοριστική για τα ελληνικά πράγματα» είπε ο κ.Κατρούγκαλος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα