Κατρούγκαλος:Στα εργασιακά δεν περιοριζόμαστε στο να αποκρούσουμε αυτά που μας ζητάνε, έχουμε βάλει τα θέματα που θέλουμε εμείς

280315201123_3942-1«Στα εργασιακά για πρώτη φορά δεν περιοριζόμαστε στο να αποκρούσουμε αυτά που μας ζητάνε, αλλά είναι στην ατζέντα αυτά που βάλαμε εμείς», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον Real Fm.

Παράλληλα,πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ είναι ακραίος παίχτης, δεν θα πετύχει τις θέσεις του όπως δεν τα κατάφερε με τις συντάξεις κτλ. Υπάρχουν τρία θέματα στο τραπέζι: επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, ομαδικές απολύσεις, αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου- δεν πρόκειται να δεχτούμε κανέναν περιορισμό για το δικαίωμα της απεργίας. Έχουμε ένα συμπαγές εσωτερικό μέτωπο, πχ και με τον ΣΕΒ και με την υπογραφή του. Το βασικό είναι να δειχτεί ότι στην Ευρώπη έχουμε ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό του Πινοσέτ».

Για τον κατώτατο μισθό, ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε: «εμείς θα επιμείνουμε σε μία απόφαση επιτροπής κοινωνικών δικαιωμάτων που θεωρεί ότι αυτή η ρύθμιση είναι αντίθετη στον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη» ενώ για τον 13ο και 14ο μισθό, ο υπουργός τόινσε πως «ούτε καν δεν έχει τεθεί θέμα από το ΔΝΤ».

Για τη μαύρη τρύπα των ασφαλιστικών, ο Γ. Κατρούγκαλος είπε πως «τώρα υπολογίζουμε τις εισφορές τους βάση του τι κερδίζουν. Κακά τα ψέματα, εάν δεν έχουμε επιστροφή στην ανάπτυξη, αυτή η μαύρη τρύπα θα παραμείνει. Έχουμε εναλλακτικές προτάσεις τον Σεπτέμβρη θα τις πούμε. Τις ρυθμίσεις οφειλών θα τις θέσουμε στην ατζέντα και κατά δεύτερον να δημιουργηθούν επιπρόσθετα ταμεία».

«Οι συνταξιούχοι θα δουν και μια μικρή αύξηση στις συντάξεις τους. Για τις επικουρικές ισχύει αυτό που είχαμε πει. Αναπροσαρμογή και όχι οριζόντια μείωση. Η δέσμευση είχε ψηφιστεί και συμφωνηθεί από τον Ιούλιο του 15», τόνισε τέλος ο Γ. Κατρούγκαλος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα