Καταδικάζει η Τεχεράνη την επίθεση στο Μόναχο

teheranΤο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες από έναν 18χρονο Γερμανο-ιρανό σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, στη νότια Γερμανία, κατά τη διάρκεια της οποίας εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκαέξι τραυματίστηκαν.

Το Ιράν «καταδικάζει» αυτήν την ενέργεια και «εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό και στην κυβέρνηση της Γερμανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γασεμί, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων Irna και Isna.

Ο Γασεμί καταδίκασε «τη δολοφονία ανυπεράσπιστων αθώων» και δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν άλλες επιλογές παρά η απόλυτη και χωρίς διακρίσεις μάχη» κατά της τρομοκρατίας.

Το μακελειό στο Μόναχο σημειώθηκε μόλις τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση με τσεκούρι μέσα σε τρένο –τη Δευτέρα στο Βίρτσμπουργκ, επίσης στη Βαυαρία– που πραγματοποίησε ένας 17χρονος που ζητούσε άσυλο και ο οποίος δήλωσε μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Μια επίθεση που συγκλόνισε τη Γερμανία.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έχει ακόμη κανένα στοιχείο που να καθορίζει αν το μακελειό στο Μόναχο ήταν επίθεση ή ενέργεια ενός παρανοϊκού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα