Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

θεσσ1469610005Σε τρεις καταλήψεις στέγασης προσφύγων στην Θεσσαλονίκη εισέβαλε τα ξημερώματα η αστυνομία,προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το ΑΠΕ,έχουν γίνει 100 προσαγωγές εκ των οποίων 70 θα συλληφθούν – Οι πρόσφυγες πιθανότατα δεν θα διωχθούν, για «διατάραξη κοινής ειρήνης»

Της αστυνομικής επιχείρησης  είχε προηγηθεί παραγγελία από την εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά τις μηνύσεις που κατέθεσαν τις αμέσως προηγούμενες ημέρες το μεν Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το Μανδαλίδειο, η Μητρόπολη για το Ορφανοτροφείο, και ο ιδιοκτήτης για την πολυκατοικία στην Καρόλου Ντηλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ,σε εξέλιξη βρίσκεται  κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα ατόμων  με ανακοίνωσή τους ζητούν «την άμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα