Καμμένος:Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις στη Συρία

kammenos

O υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος,μιλώντας στον ΑΝΤ1,απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας σε στρατιωτικές επεμβάσεις στη Συρία . Επίσης ο Π.Καμμένος τόνισε, δε, ότι «είναι πολυτιμότερος ο ρόλος της Ελλάδας ως εγγυητή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, παρά ως μέρος του πολέμου».

Συγκεκριμένα,ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ζήτημα που αφορά όλους. Τόνισε ότι «οι περισσότεροι από τους δράστες ήταν κάτοικοι δυτικών χωρών, κάποιοι άλλοι είχαν περάσει από χώρες χωρίς να καταγραφούν και κάποιοι από αυτούς είχαν περάσει με το ρεύμα των προσφύγων». Σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για επαγγελματίες τρομοκράτες», αλλά για κάποιον «που σήμερα μπορεί να είναι οδοντίατρος στο Παρίσι κι αύριο να ανατινάζεται στο Μπατακλάν» και ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να εντοπιστούν.«Εδώ έχουμε ένα φαινόμενο, το οποίο δεν έχει προηγούμενο» είπε ο υπουργός, εκτιμώντας ως λύση «την ανταλλαγή πληροφοριών, μέσω των υπηρεσιών όπως το ΝΑΤΟ» και «όχι τον ιερό πόλεμο».

Στο ερώτημα  αν υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα να συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, τονίζοντας ότι «είναι πολυτιμότερος ο ρόλος της Ελλάδας ως εγγυητή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, παρά ως μέρος του πολέμου».Παράλληλα, για τη φύλαξη των συνόρων είπε ότι σε αυτήν «δεν εμπλέκονται οι δυνάμεις άμυνας. Δεν μπορεί μια στρατιωτική υπηρεσία να αναλάβει αλλά, οι ένοπλες δυνάμεις μόνο συνδράμουν».

Επιτιθέμενος στην ευρωπαϊκή πολιτική σημείωσε ότι όλη η παρούσα κατάσταση με το προσφυγικό δε θα ήταν ίδια αν εδώ και τέσσερα χρόνια «η Ευρώπη επέβαλε στην Τουρκία να τηρεί τη συμφωνία που έχει υπογράψει για την επαναπροώθηση προσφύγων».
O ίδιος απέρριψε κοινές περιπολίες με την Τουρκία λέγοντας ότι «η Τουρκία το επιχειρεί, αλλά αυτό δεν γίνεται».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα