Κίνα:Τουλάχιστον 78 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ακραία καιρικά φαινόμενα

china-2-thumb-largeTουλάχιστον 78 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν σήμερα στην ανατολική Κίνα την οποία σάρωσαν ένας ανεμοστρόβιλος, κατακλυσμιαίες βροχές και χαλάζι με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, οχήματα να ανατραπούν και στέγες να ξηλωθούν στην επαρχία Τζιανγκσού.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν αργά το μεσημέρι την περιοχή κοντά στην πόλη Γιανγκσένγκ, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων ωρών από την Σαγκάη, γνωστοποίησε το υπουργείο Αστικών Υποθέσεων.

Θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 125 χιλιομέτρων την ώρα σάρωσαν πολλές πόλεις στην κοινότητα Φουνίνγκ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Αντιλήφθηκα τους ανέμους και έτρεξα πάνω για να κλείσω τα παράθυρα» δήλωσε ο κάτοικος του Φουνίνγκ Σιε Λιτιάν ηλικίας 62 ετών, στο πρακτορείο Νέα Κίνα.
«Μόλις είχα ανέβει τις σκάλες κι άκουσα έναν εκκωφαντικό κρότο και είδα όλο τον τοίχο μαζί με τα παράθυρα να έχει γκρεμιστεί». Όταν η καταιγίδα κόπασε και ο Σιέ βγήκε από το σπίτι του, είδε όλες τις κατοικίες των γειτόνων του να έχουν ισοπεδωθεί. «Ήταν σα να ήρθε το τέλος του κόσμου» είπε ο 62χρονος.

Εκ των 500 τραυματιών, περίπου 200 έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα. Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί και το δίκτυο τηλεπικοινωνιών έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές σε ορισμένες περιοχές. Οι άρχες έστειλαν στις πληγείσες περιοχές εξοπλισμό εκτάκτων αναγκών όπως για παράδειγμα 1.000 σκηνές, επισημαίνει το υπουργείο Αστικών Υποθέσεων σε μια ανακοίνωσε που εξέδωσε.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους απεικονίζονται άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος μεταξύ των συντριμμιών των κατεστραμμένων σπιτιών, αλλά και οχήματα που έχουν αναποδογυρίσει και δέντρα που έχουν ξεριζωθεί.

Σφοδρές εποχικές καταιγίδες σάρωσαν πολλές περιοχές της Κίνας αυτήν την εβδομάδα, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 2,7 δισεκατομμύρια γουάν (410 εκατομμύρια δολάρια).

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γουάνγκ Γιανγκ απέδωσε τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο φαινόμενο Ελ Νίνιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα