Κέρι και Αμπάς για τον τερματισμό της βίας στη Δυτική Όχθη

Masked Palestinian protesters throw stones towards Israeli police during clashes in the Shuafat neighborhood in East Jerusalem, on July 3, 2014. one day after a Palestinian teenager was kidnapped and killed in an apparent act of revenge for the murder by militants of three Israeli youths. AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI        (Photo credit should read AHMAD GHARABLI/AFP/Getty Images)

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συζητούν σήμερα στο Αμάν για τους τρόπους τερματισμού του κύματος βίας που έχει ξεσπάσει μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, την επομένη μιας ημέρας που σημαδεύτηκε από ταραχές στις οποίες 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

Η συνάντηση πραγματοποιείται την ώρα που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και η Παλαιστινιακή Αρχή υφίστανται τις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας η οποία ανησυχεί για μια ενδεχόμενη γενικευμένη ανάφλεξη.

Εξάλλου, το ταξίδι του Κέρι στο Αμάν πραγματοποιείται την ώρα που η Ρωσία και η Ιορδανία, σύμμαχος των ΗΠΑ, κατέληξαν σε συμφωνία για τον συντονισμό των αεροπορικών επιχειρήσεων στη Συρία. Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε χθες στη Βιέννη κατά τη διάρκεια της τετραμερούς συνάντησης για τη συριακή κρίση.

Η επίσκεψη Κέρι στην Ιορδανία είχε προγραμματιστεί πριν από την ανακοίνωση αυτή.

Στη Γάζα νέοι που πετούσαν πέτρες συγκρούστηκαν και πάλι χθες με Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο τείχος ασφαλείας που απομονώνει τον παλαιστινιακό θύλακα. Οι στρατιώτες απάντησαν με πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 65 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι και τέσσερις διασώστες, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών, κυρίως κοντά στη Χεβρώνα. Είκοσι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Μια Ισραηλινή και οι δύο μικρές κόρες της τραυματίστηκαν στη Δυτική Όχθη, όταν το όχημά τους επλήγη από τη ρίψη βόμβας μολότοφ, ανακοίνωσε ο στρατός.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα