Κάμερον:Θα κάνω εκστρατεία για να μείνουμε στην Ε.Ε εαν πάρει η Βρετανία αυτά που χρειάζεται

Untitled-383

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον  μιλώντας στο BBC δήλωσε  πως θα διεξαγάγει εκστρατεία για να κρατήσει τη Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν οι άλλοι ηγέτες τού δώσουν τις παραχωρήσεις που θέλει, αλλά προειδοποίησε πως, αν αρνηθούν, δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.

Συγκεκριμένα,ο Κάμερον υποστήριξε πως εάν δεν εξασφαλίσει  τις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί δεν αποκλείει τίποτα όσον αφορά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ,ενώ συμπλήρωσε  “Όμως είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε αυτό που χρειαζόμαστε”.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός της Βρετανίας υποστήριξε “Κοιτάξτε, έχω εμπλακεί σε μια διαπραγμάτευση.Προσπαθώ να πάρω για τη Βρετανία τα πράγματα που χρειαζόμαστε και προφανώς από τη στιγμή που θα τα πάρω θα γυρίσω και θα διεξαγάγω εκστρατεία για την παραμονή σε μια μεταρρυθμισμένη Ευρώπη”.

Αναφορικά με τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία και την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να αναλάβει στρατιωτική δράση στη Συρία για την υποστήριξη του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ,ο Κάμερον υποστήριξε πως είναι ένα τεράστιο λάθος.

Συγκεκριμένα,ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε”Υποστηρίζουν τον χασάπη Άσαντ, που είναι τεράστιο λάθος για εκείνους και για τον κόσμο. Θα κάνει την περιοχή πιο ασταθή” ενώ πρόσθεσε, “Οι περισσότερες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, απ΄ ό,τι έχουμε μπορέσει να δούμε μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί σε τμήματα της Συρίας που δεν ελέγχονται από το ISIL (Ισλαμικό Κράτος), αλλά από άλλους αντιπάλους του καθεστώτος”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα