Κάμερον:Δεν διχάζεται η βρετανική κυβέρνηση από το δημοσψήφισμα

dddxdΟ Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αρνήθηκε πως το δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό μπλοκ διχάζει την κυβέρνησή του, αφού ένα από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε ότι η πολιτική για το βασικό μισθό θα αυξήσει τη μετανάστευση.

Κατηγορώντας τους δημοσιογράφους για «υπερβολικό ενθουσιασμό» στο κυνήγι τους για πολιτικές ρήξεις, ο Ντέιβιντ Κάμερον απάντησε στο επιχείρημα του υπουργού Πολιτισμού, John Whittingdale, ότι η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το βασικό μισθό πρόκειται να πιέσει προς τα πάνω τη μετανάστευση εκτός κι αν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, ο Βρετανός πρωθυπουργός ερωτήθηκε αν τέτοιου είδους σχόλια παραβιάζουν τους κανόνες βάσει των οποίων οι υπουργοί δεν πρέπει να επικρίνουν δημόσιατην κυβέρνηση καθώς πλησιάζει το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

«Πάτε όλοι και εστιάζετε σε όλα αυτά και ενθουσιάζεστε υπερβολικά, αλλά (…) δε βλέπω που είναι το θέμα», ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο σχολιάζει ότι τα σχόλια καταδεικνύουν το πόσο δύσκολο θα είναι για τον Ντέιβιντ Κάμερον να ενώσει το Συντηρητικό Κόμμα έπειτα από το δημοψήφισμα, αφού έφτασε στο σημείο να επιτεθεί στα επιχειρήματα συναδέλφων που διαφωνούν μαζί του.

«Δεν απολογούμαι σε καμία περίπτωση που προκάλεσα εκείνους που θέλουν να φύγουν θεσπίζοντας μια εναλλακτική, διότι αυτή συνεχώς αλλάζει», υποστήριξε. «Τη μία είναι μια συμφωνία για ελεύθερο εμπόριο με τον Καναδά, μετά δεν είναι μια συμφωνία με τον Καναδά, μετά είναι μια χαλαρή συμφωνία με την ευρωπαϊκή κοινή αγορά, μετά δεν είναι μια χαλαρή συμφωνία με την κοινή αγορά. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση για το μέλλον της χώρας μας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, και πρέπει να πράξουμε σωστά», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα