Ιταλός ΥΠΕΞ:«Οι μετανάστες δεν φτάνουν στην Ελλάδα, στην Ιταλία ή στην Ουγγαρία, αλλά στην Ευρώπη»

O Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο με θέμα το μεταναστευτικό, δήλωσε  ότι πρέπει να υπάρξει από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος και ότι, κατά συνέπεια, πρέπει να αναθεωρηθούν οι Συνθήκες του Δουβλίνου.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ypej,αλλιώς  η Συνθήκη Σέγκεν κινδυνεύει».

«Οι μετανάστες δεν φτάνουν στην Ελλάδα, στην Ιταλία ή στην Ουγγαρία, αλλά στην Ευρώπη. Και οι κανόνες υποδοχής πρέπει να εξευρωπαϊσθούν» σημείωσε ο Ιταλός υπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «η Κομισιόν προσπάθησε να δώσει ώθηση σε μια κοινή ατζέντα μετά την έκτακτη σύνοδο που ζητήθηκε από την Ιταλία, αλλά τώρα στην ατζέντα πρέπει να δοθεί περαιτέρω ώθηση και στήριξη».

Όσον αναφορά την διαφορετική στάση που κρατούν οι χώρες -μέλη της Ένωσης, ο Πάολο Τζεντιλόνι είπε:

«Η Ιταλία δεν μοιράζει σχολικούς ελέγχους. Η Γερμανία είναι από τις πιο ενεργές χώρες στις πολιτικές Ασύλου και στήριξης μιας κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας. Σε πολλά άλλα κράτη υπερισχύσει η ιδέα ότι οι χώρες που βρίσκονται εκτεθειμένες στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνες τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε να ταπεινωθεί, με ατέλειωτες ώρες διαπραγμάτευσης για τη μετεγκατάσταση λίγων χιλιάδων μεταναστών, από μεμονωμένες χώρες».

Τέλος,σχολιάζοντας  τον ρόλο του ΟΗΕ, ο Ιταλός υπουργός δήλωσε: «Τα Ηνωμένα Έθνη, σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη, κάνουν ιδιαίτερα σημαντική δουλειά. Αλλά είναι αρκετό; Η αδυναμία του ΟΗΕ προκύπτει έμμεσα, από τον τρόπο με τον οποίο είναι οργανωμένος ολόκληρος ο κόσμος στην εποχή μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα