Ιταλία: H Βερόνικα Πάντοαν, κόρη του υπουργού Οικονομικών, διαδηλώνει υπέρ των μεταναστών

ee737204f194d27f0888722820c3994a-696x388Η διαμαρτυρία έχει στο στόχαστρό της ένα είδος «γκέτο» μεταναστών στην τοποθεσία Ρινιάνο Γκαργκάνικο, μια παραγκούπολη όπου ζουν περίπου 2.000 άνθρωποι οι οποίοι λαμβάνουν εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές για την εργασία τους σε χωράφια.
Την ιστορία της Βερόνικα Πάντοαν, κόρης του Ιταλού υπουργού Οικονομικών η οποία είναι ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών, προβάλλει έντονα ο ιταλικός τύπος.

Η κόρη του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν ανήκει εδώ και καιρό στο δίκτυο Campagna in lotta (Ύπαιθρος που μάχεται) και διαδήλωσε μπροστά από την νομαρχία της πόλης Φότζια, κοντά στο Μπάρι, την ώρα που επισκεπτόταν την περιοχή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο.

Η διαμαρτυρία έχει στο στόχαστρό της ένα είδος «γκέτο» μεταναστών στην τοποθεσία Ρινιάνο Γκαργκάνικο, μια παραγκούπολη όπου ζουν περίπου 2.000 άνθρωποι οι οποίοι λαμβάνουν εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές για την εργασία τους σε χωράφια.

«Η περιφέρεια της Απουλίας έχει ουσιαστικές ευθύνες. Της έχουν ασκηθεί πιέσεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να αλλάξει η κατάσταση. Αν όμως δεν οργανωθεί με άλλο τρόπο η όλη γεωργική εργασία, είναι ανώφελο να γίνεται λόγος για τη δυνατότητα να κλείσουν τα γκέτο», τόνισε η ακτιβίστρια.

Και ο ίδιος ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Ορλάντο χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την καθημερινή πραγματικότητα της παραγκούπολης του Ρινιάνο Γκαργκάνικο, όπου δεν υπάρχει ούτε τρεχούμενο νερό.

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να εγκρίνει το γρηγορότερο δυνατόν νέους νόμους για την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης των μεταναστών», έγραψε ο επικεφαλής της ιταλικής δικαιοσύνης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα