Ιταλία: Πέντε συλλήψεις Ελλήνων αναρχικών που συμμετείχαν σε διαδήλωση

Πέντε Έλληνες αναρχικοί συνελήφθησαν και άλλος ένας μηνύθηκε και αναζητείται από την ιταλική αστυνομία που συμμετείχαν σε διαδήλωση στο Μιλάνο τη Πρωτομαγιά κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης εναντίον της έκθεσης EXPO.
Έξι τουλάχιστον μήνες μετά τη διαδήλωση του κινήματος εναντίον της ΕΧΡΟ η ιταλική αστυνομία συνέλαβε δέκα άτομα, εκ των οποίων οι πέντε προέρχονται από τον αναρχικό χώρο του Μιλάνου και είναι «γνωστοί» στο πολιτικό τμήμα της αστυνομίας Digos και πέντε Έλληνες αναρχικοί, δύο άλλοι Ιταλοί αναρχικοί καταζητούνται, ενώ πέντε άλλα άτομα βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, εκ των οποίων ο ένας είναι Έλληνας. Οι Έλληνες αναρχικοί αναγνωρίστηκαν στην Αθήνα και «ήρθαν στο Μιλάνο με τη πρόθεση της καταστροφής και είναι στενά αναρχικοί», σύμφωνα με την ανακοίνωση των δικαστικών αρχών.2835CCD700000578-3064272-image-a-15_1430503359075

 

Οι κατηγορίες που βαραίνουν όλους αφορούν καταστροφές και λεηλασία, βεβαρημένη αντίσταση κατά της αρχής και παραπλανητική παρουσίαση – μεταμφίεση σε διαδήλωση.
Στη διαδήλωση εναντίον της ΕΧΡΟ είχαν συμμετέχει τη Πρωτομαγιά περίπου 20.000 άτομα.
Σύμφωνα με τον ανακριτή που διέταξε τη σύλληψη των δέκα ατόμων αυτά συγκεντρώθηκαν για να δημιουργήσουν ένα «μαύρο μπλοκ» . Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων καταστράφηκαν ολοσχερώς 13 υποκαταστήματα τραπεζών υπέστησαν ζημιές, μαζί με πολλά ΑΤΜ, και 12 καταστήματα και είσοδοι κτιρίων.
Οι δικαστικές αρχές του Μιλάνο διευκρίνισαν ότι οι έρευνες και ταυτοποιήσεις ατόμων συνεχίζονται, γεγονός που ενίσχυσε τις εκτιμήσεις ότι θα υπάρξουν και νέες συλλήψεις.
Ο δεξιός υπουργός Εσωτερικών Αλφάνο εξέφρασε την ικανοποίησή του, ενώ ο διεφθαρμένος πρόεδρος της Περιφέρειας της Λομβαρδίας – Μιλάνο Μαρόνι, που ανήκει στην αντιδραστική και ρατσιστική Λέγκα του Βορρά τόνισε ικανοποιημένος «κάλιο αργά παρά ποτέ».
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χάρις στο φωτογραφικό υλικό του Επιστημονικού Τμήματος της Αστυνομίας, που επιτρέπει τη ταυτοποίηση των ατόμων και του γεγονότος ότι η ομάδα των αναρχικών ην επομένη της διαδήλωσης πραγματοποίησε μικρο-επεισόδιο σε σούπερ μάρκετ στο κέντρο του Μιλάνο προσφέροντας άφθονο φωτογραφικό υλικό που βοήθησε στη «σίγουρη ταυτοποίησή τους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα