Ιταλία:Πρόσφυγας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου

gdsgΘανατηφόρος ξυλοδαρμός πρόσφυγα στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πόλη Φέρμο κοντά στην Ανκόνα. Θύμα 36χρονος Νιγηριανός που είχε ζητήσει άσυλο στη χώρα και ο οποίος ξυλοκοπήθηκε στη μέση κεντρικού δρόμου της πόλης.Συγκεκριμένα, ο Νιγηριανός Εμμανουέλ Κίντι Ναμντί έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης με τη γυναίκα του όταν δέχθηκε φραστική ρατσιστική επίθεση από παριστάμενο άνδρα.

Ο Ναμντί ζήτησε το λόγο και τότε δέχθηκε επίθεση με στύλο πινακίδας της τροχαίας και, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ANSA, έμεινε αμέσως αναίσθητος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έχοντας πέσει σε κώμα όπου και εξέπνευσε το βράδυ της Τετάρτης.

Ο θεωρούμενος δράστης είναι Ιταλός και γνωστός στις τοπικές Αρχές για συμμετοχή σε ομάδες χούλιγκανς. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Άμεση ήταν η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο θα προεδρεύσει σήμερα έκτακτης σύσκεψης στην περιοχή στην οποία έχουν καταγραφεί αρκετές ρατσιστικές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ανέφερε σε μήνυμά του την Τετάρτη πως η ιταλική κυβέρνηση, διά του υπουργού Εσωτερικών, θα είναι στο Φέρμο «δίπλα στις τοπικές οργανώσεις για να τιμηθεί η μνήμη του Εμμανουέλ, εναντίον του μίσους, του ρατσισμού και της βίας».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα