Ιταλία:Καραμπινιέρος πυροβόλησε θανάσιμα μετανάστη

newego_LARGE_t_1101_54205583_type13031Καραμπινιέρος πυροβόλησε θανάσιμα 26χρονο μετανάστη στο Ροζάρνο της νότιας Ιταλίας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που δημοσιεύει ο ιταλικός Τύπος, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των μεταναστών που ζουν σε παραγκούπολη στην περιοχή αυτή της Κάτω Ιταλίας, γνωστή για τη μεγάλη παραγωγή της σε ντομάτες και πορτοκάλια.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,ο καραμπινιέρος κατέθεσε ότι, ενώ προσπαθούσε να χωρίσει μετανάστες που είχαν έρθει στα χέρια, ο ένας επιτέθηκε σε συνάδελφό του με μαχαίρι τραυματίζοντάς τον στο μάτι και ο ίδιος αναγκάσθηκε να πυροβολήσει για να αμυνθεί.

Νεκρός είναι ο 26χρονος Σεκίνε Τριόρε, από το Μαλί. Όπως αναφέρει πάντως η εφημερίδα La Repubblica στην διαδικτυακή της πύλη, η επίσημη αυτή εκδοχή θα πρέπει να εξακριβωθεί, από την στιγμή που φέρεται ότι αμφισβητείται από άλλες καταθέσεις μεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή.

Το Ροζάρνο είναι γνωστό στην Ιταλία για την οικονομική εκμετάλλευση των μεταναστών, οι οποίοι για λίγα ευρώ την ημέρα και υπό την ασφυκτική πίεση της τοπικής μαφίας, εργάζονται και για 10 ώρες αδιάκοπα στα χωράφια όπου καλλιεργούνται οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα