Ιταλία:Διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τα κλειστά σύνορα στο Μπρέννερο(Βίντεο)

CfH5DNQW4AArydNΕκατοντάδες νέοι Ιταλοί διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα διαδήλωσαν στο πέρασμα Μπρένερο, στα ιταλοαυστριακά σύνορα, κατά της απόφασης της κυβέρνησης της Βιέννης να κλείσει τα σύνορά της στους πρόσφυγες, αλλά και να κατεβάσει στρατό στο σημείο.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από αριστερές ομάδες και κοινωνικά κέντρα του ιταλικού Βορρά, με συμμετοχή διαδηλωτών και από την Νάπολη, την Ρώμη αλλά και πόλεις της Αυστρίας και της Γερμανίας. Πριν λίγο, σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τις οποίες μια κοπέλα τραυματίσθηκε ελαφρά. «Με τα σώματά μας ρίχνουμε τα σύνορα και τους φράχτες. Open the borders», έγραφε ένα από τα πανό των διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές σταμάτησαν για περίπου είκοσι λεπτά και την κυκλοφορία των τραίνων, στην σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Ιταλία με την Αυστρία. Μέρος από τους νέους που πήραν μέρος στην κινητοποίηση, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τις περασμένες ημέρες είχαν επισκεφθεί τον καταυλισμό της Ειδομένης.

https://youtu.be/N4A-KcIo83U

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα