Ιστορική συναυλία των Rolling Stones στην Αβάνα(Φώτο+Βίντεο)

Δεκάδες χιλιάδες Κουβανοί και ξένοι χόρεψαν χθες βράδυ στους ρυθμούς των Rolling Stones στην πρώτη συναυλία που έδωσε το θρυλικό ροκ συγκρότημα στην Κούβα και μάλιστα δωρεάν.

AP Photo/Ramon Espinosa

Το πρώτο τραγούδι που έπαιξαν ήταν το «Jumpin’ Jack Flash», το οποίο είχε ηχογραφηθεί για πρώτη φορά το 1968, όταν Κουβανοί θαυμαστές της ροκ αντήλλασσαν υπό συνθήκες μυστικότητας πειρατικούς δίσκους βινυλίου, με τον κίνδυνο να σταλούν σε μπριγάδες αγροτικής εργασίας για να γιατρευτούν από την «ιδεολογική παρέκκλιση».

AP Photo/Desmond Boylan

Οι θαυμαστές του ροκ συγκροτήματος άρχισαν να συγκεντρώνονται 18 ώρες πριν από την έναρξη της συναυλίας, ενώ υπολογίζεται ότι αυτοί που την παρακολούθησαν ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.

Ismael Francisco/Cubadebate via AP

Οι Rolling Stones σχηματίστηκαν το 1962 στο Λονδίνο, μόλις τρία χρόνια μετά την ανατροπή από τους αντάρτες του Φιντέλ Κάστρο της φιλοαμερικανικής κυβέρνησης της Κούβας.

AP Photo/Desmond Boylan

Ωστόσο η επαναστατική κυβέρνηση του Κάστρο θεώρησε συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι Beatles ως επικίνδυνα ανατρεπτικά και απαγόρευσε τη μουσική τους στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

AP Photo/Enric Marti

«Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα», δήλωσε ο 72χρονος σήμερα Μικ Τζάγκερ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αβάνας την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα