Ιράκ: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Βαγδάτη

irthi-i-nukterini-apagoreusi-tis-kukloforias-sti-bagdati.w_lΟ στρατός επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Βαγδάτη “μέχρι νεωτέρας”, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράκ, μετά την εισβολή εξαγριωμένων διαδηλωτών στο γραφείο του πρωθυπουργού, στην Πράσινη Ζώνη, την αυστηρά φρουρούμενη συνοικία όπου βρίσκονται τα κυβερνητικά κτίρια και οι ξένες πρεσβείες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών που κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό και να μπουν στην Πράσινη Ζώνη. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις.

Οι διαδηλωτές, κυρίως υποστηρικτές του σιίτη ιερωμένου Μοκτάντα Σαντρ αλλά και μέλη άλλων οργανώσεων και ομάδων, ζητούν μεταρρυθμίσεις και διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να προωθήσει μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και να ενισχύσει την ασφάλεια στη χώρα.

Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι συνάντησαν αρχικά ισχυρή αντίσταση από τις δυνάμεις ασφαλείας αλλά τελικά κατάφεραν να μπουν στην Πράσινη Ζώνη και να εισβάλουν στο γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα