Ιράκ:Στους 292 νεκρούς ο απολογισμός της επίθεσης στη Βαγδάτη

1027506_irak_1
REUTERS/THAIER AL-SUDANI

H επίθεση που διαπράχθηκε την Κυριακή σε πολυσύχναστη συνοικία της Βαγδάτης από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 292 άνθρωποι, σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας του Ιράκ.

Σε αυτή την επίθεση, μία από τις φονικότερες στην ιστορία του Ιράκ, τραυματίστηκαν επίσης 200 άνθρωποι, πρόσθεσε το υπουργείο.

Εκατόν δεκαπέντε πτώματα ταυτοποίηθηκαν και παραδόθηκαν στις οικογένειές τους, δήλωσε η υπουργός Υγείας Αντίλα Χαμούντ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποιούν εξετάσεις με στόχο την ταυτοποίηση των στοιχείων άλλων 177 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην επίθεση στη συνοικία Καράντα, όπου κατοικούν κυρίως σιίτες.

Οι τζιχαντιστές αιματοκύλισαν την περιοχή χρησιμοποιώντας ένα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες όχημα που εξερράγη σε κατάμεστο από κόσμο δρόμο, πριν από τις εκδηλώσεις που σηματοδοτούν το τέλος του μήνα του Ραμαζανίου.

Η πολύνεκρη επίθεση προκάλεσε την οργή των Ιρακινών, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνησή τους ότι είναι ανίκανη να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό και να εφαρμόσει αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας. Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας υπέβαλε την παραίτησή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα