Ινδονησία: Συνελήφθη Τζιχαντιστής που σχεδίαζε επίθεση εναντίον της πρεσβείας της Μιανμάρ

indoni-708Εναν φερόμενο ως ισλαμιστή συνέλαβε η αστυνομία της Ινδονησίας.

Οι Αρχές κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών κι εξοπλισμού για την κατασκευή βομβών, που πιστεύεται πως σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει για να διαπράξει επιθέσεις εναντίον κτιρίων της ινδονησιακής κυβέρνησης και της πρεσβείας της Μιανμάρ στην Τζακάρτα τον επόμενο μήνα, δήλωσε το Σάββατο ένας εκπρόσωπος των διωκτικών αρχών.

Σύμφωνα με τις αρχές της Ινδονησίας, ο ύποπτος ονομάζεται Ρίο Πριάτνα Ουιμπάουα κι είναι 23 ετών. Φέρεται ότι είναι μέλος μιας ινδονησιακής οργάνωσης η οποία ορκίζεται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με ινδονησιακά ΜΜΕ, η ποσότητα των εκρηκτικών που κατασχέθηκε αρκούσε για μια βόμβα διπλάσιας ισχύος από εκείνη που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 202 ανθρώπους στην επίθεση σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Μπαλί, το 2002.

Ο Ουιμπάουα, ο οποίος έχει σπουδάσει γεωπονία και είναι άνεργος, είναι αυτοδίδακτος κατασκευαστής βομβών και σχεδίαζε να μεταφέρει εκρηκτικά σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ινδονησία, όπως δήλωσε ο Μπόι Ράφλι Αμαρ, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η Ινδονησία έχει υποστεί φέτος μια σειρά επιθέσεων τις οποίες διέπραξαν οργανώσεις οι οποίες συνδέονται με το ΙΚ. Στη μία από αυτές, τον Ιανουάριο στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Οι αρχές ανησυχούν για την αναζωπύρωση του ριζοσπαστισμού και επισημαίνουν πως στην Ινδονησία-τη χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο-υπάρχουν εκατοντάδες οπαδοί και συμπαθούντες του ΙΚ.

Το τελευταίο διάστημα οι εκδηλώσεις οργής κλιμακώνονται σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας όπου ο πληθυσμός είναι στην πλειονότητα του μουσουλμανικός, όπως η Ινδονησία και η Μαλαισία, για το κύμα καταστολής σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια στη Μιανμάρ· έχουν σημειωθεί ογκώδεις διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις, ανάμεσά τους και στην Τζακάρτα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα