Ινδία: Τουλάχιστον 91 νεκροί από εκτροχιασμό τρένου

Σε τουλάχιστον 91 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών και σε περισσότερους από 150 οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που συνέβη σήμερα το πρωί στην βόρεια Ινδία, ανέφερε η αστυνομία της πολιτείας Ούταρ Πραντές.
«Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε δυστυχώς και πλέον ανέρχεται σε 91 νεκρούς«, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του κρατιδίου Ούταρ Πραντές όπου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», σημείωσε άλλος τοπικός αξιωματούχος.

origin_b237a747e4191c9475f9bde5efab521e

H υπερταχεία ταξίδευε μεταξύ της βορειοανατολικής πόλης Πάτνα και της κεντρικής πόλης Ιντόρε όταν εκτροχιάστηκε, ανέφερε ένας αξιωματούχος στις σιδηροδρομικές μεταφορές.
Ο υπουργός Εσωτερικών Ρατζνάθ Σινγκ δήλωσε πως οι δυνάμεις αντιμετώπισης εθνικών καταστροφών επιβλέπουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Το ειδησεογραφικό περιοδικό India Today, τόνισε πως οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για ανατροπή 14 αυτοκινηταµαξών.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης για τον εντοπισμό επιζώντων, παγιδευμένων μέσα στα κατεστραμμένα βαγόνια της υπεραταχείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Ιντόρε – Πάτνα είναι σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι έγραψε στο Twitter: «Συντετριμμένος για την απώλεια ζωών που οφείλεται στον εκτροχιασμό της υπερταχείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτνα – Ιντόρε. Οι σκέψεις μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Οι προσευχές στους τραυματίες σε αυτό το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα».

_92566392_n2xi-sk6

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα