Ιερώνυμος κατά Αναγνωστοπούλου:«Ανοησίες τα περί απλοποίησης της διαδικασίας απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών»

ierΑνοησίες χαρακτήρισε τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, κ. Σίας Αναγνωστοπούλου και τα περί απλοποίησης της διαδικασίας απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, από το Σιδηρόκαστρο όπου βρέθηκε.

«Δεν είναι θέση του υπουργείου»,είπε ο Αρχιεπίσκοπος,τονίζοντας ότι αυτές οι διαδικασίες ορίζονται από το Σύνταγμα και μπορεί να αλλάξει μόνο με αναθεώρηση.

«Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά στο Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουνε παπάδες, αρχιερείς, αν δε θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό που έχουμε, την ιστορία μας κτλ. Οι Έλληνες λοιπόν θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος, τότε τα κουβεντιάσουμε πάλι».

Αναφορικά με το προσφυγικό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δήλωσε ότι θα είναι το πρόβλημα του αιώνα, εκφράζοντας την ανησυχία του για όσα ακολουθήσουν την μεγάλη μετακίνηση των λαών.

Video:

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα