Θ. Φωτίου: 1η Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

Την 1η Φεβρουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την ένταξη στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης όπως επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον Κώστα Σαββόπουλο και το μαγκαζίνο του Κόκκινου.

 Όπως πρόσθεσε, η πλατφόρμα μετά το άνοιγμα δεν θα κλείσει αλλά θα παραμείνει ανοιχτή δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας τους τελευταίους έξι μήνες να ενταχθούν.  Η διαδικασία, εξήγησε, πως είναι απλή και  μάλιστα γίνεται αμέσως γνωστό στον πολίτη αν είναι δικαιούχος ή όχι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνολικά οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι 700.000- 800.000.

Παράλληλα, διέψευσε δημοσιεύματα που όπως είπε “αρέσκονται να τρομοκρατούν το σύμπαν ότι το 2018 δεν θα πιάσουμε τους στόχους, ότι θα έχουμε μεγάλα χρηματοδοτικά κενά, ότι θα κόψουμε τις συντάξεις, ότι θα αλλάξουμε το κατώτατο αφορολόγητο ή ότι θα κόψουμε τα επιδόματα για να χρηματοδοτήσουμε το ΚΕΑ”, τονίζοντας πως “αυτά είναι όλα σενάρια τρομοκρατίας και σενάρια φόβου”. Επίσης, αναφέρθηκε στην καθολική εφαρμογή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης για πρώτη φορά στην χώρα μας, όχι μόνο -όπως υπογράμμισε- σαν ένα πρόγραμμα επιδοματικό αλλά και σαν υπηρεσίες (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τρόφιμα και προϊόντα, σχολικά γεύματα κ.ά), ενώ ο τρίτος και σημαντικότερος πυλώνας είναι η εύρεση εργασίας, καθώς το 10% των ανέργων δικαιούχων θα βρουν εργασία μέσα στο 2017.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρθηκε στην λειτουργία του ολοήμερου σχολείου και στην μεταφορά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) εντός των σχολείων και απάντησε στην αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα