Θ.Δρίτσας:Υπάρχει πρόοδος και βελτιώσεις σε θέματα που αφορούν το μέλλον του λιμανιού

Πέραν της εξαίρεσης της παράκτιας ζώνης των Λιπασμάτων Δραπετσώνας από τη νέα Σύμβαση Παραχώρισης του ΟΛΠ, «υπάρχει πρόοδος και σε άλλα θέματα, έχουμε βελτιώσεις» και στο ευρύτερο φάσμα των θεμάτων που αφορούν το μέλλον του Λιμανιού. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στο «Κόκκινο» dritsas_limani

 

Η Σύμβαση Παραχώρησης προϋπήρχε, αλλά ήταν «ελλιπής, πρόχειρη και θα έπρεπε να έχει αναθεωρηθεί»  είπε ο υπουργός, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθούν βελτιώσεις. Σημαντικό θέμα, ανέφερε, είναι «να καθοριστεί ποιες περιοχές του Λιμανιού θα είναι εμπορικής χρήσης» κάθε είδους και ποιες όχι. Σημείωσε ότι πέραν των χώρων εμπορικής δραστηριότητας είναι και χώροι αρχαιολογικοί, χώροι ενδεδειγμένης πολιτιστικής δραστηριότητας, αλλά και χώροι στους οποίους εδρεύουν αρχές (πχ Λιμενικό).

Μιλώντας για την εξέλιξη με την παράκτια ζώνη Λιπασμάτων, η οποία ανταποκρίνεται σε αίτημα του Δήμου Δραπετσώνας – Κερατσινίου, ο κ Δρίτσας παρατήρησε ότι η αξιοποίηση της περιοχής είναι αντικείμενο «συζήτησης που κρατά πάνω από 20 χρόνια».

Η περιοχή αυτή τώρα θα επανέλθει στο δημόσιο και θα ενταχθεί στον προγραμματισμό της ανάπλασης είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι το πράσινο, ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία μπορεί και πρέπει να «ανθίσουν» εκεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα