Θετικά αποτιμά το αποτέλεσμα του Eurogroup ο οίκος Moody’s

dgfvfsΗ συμφωνία στο Eurogroup της Τρίτης αποτελεί θετική εξέλιξη για την Ελλάδα, αναφέρει η Moody’s σύμφωνα με το Reuters.

«Η έγκριση της εκταμίευσης των 10,3 δισ. προς την Ελλάδα  συνιστά θετική εξέλιξη (Credit Positive) για την αξιολόγηση της χώρας» αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, ο οποίος παρέχει στην Ελλάδα την αξιολόγηση «Caa3».

Ο Moody’s αποτιμά θετικά και τον «οδικό χάρτη» για την ελάφρυνση του χρέους, παρ’ ότι το επίσημο ανακοινωθέν δεν παρέχει τις απαιτούμενες διευκρινίσεις για το είδος της ελάφρυνσης.

«Το σίγουρο είναι ότι η ελάφρυνση θα αφορά τα ομόλογα που λήγουν μετά το 2018» τονίζει ο οίκος αξιολόγησης, σπεύδοντας να υπογραμμίσει ότι η υλοποίηση των μέτρων «ανακούφισης» του χρέους παραμένει εξαρτημένη από την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

«Η συμφωνία μετριάζει τον κίνδυνο ρευστότητας της Ελλάδας, ιδίως σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο» σημειώνει στη συνέχεια.Ωστόσο – προειδοποιεί καταλήγοντας – οι κίνδυνοι για τη χώρα παραμένουν σε «υψηλό επίπεδο», δεδομένης της εύθραυστης κυβερνητικής πλειοψηφίας.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα