Θεοδωράκης:Ξεπεράσατε και τους προηγούμενους στον λαϊκισμό

xeztz8b9k1hkrtjqhhrsw-jpg-pagespeed-ic_-olm9fctve«Είστε κύριοι της κυβέρνησης οι καλύτεροι μαθητές ενός αποτυχημένου παλαιοκομματικού συστήματος και τους ξεπερνάτε. Οι προηγούμενοι, τους τελευταίους μήνες, είχε φανεί ότι σε μερικά πράγματα έστω είχαν αρχίσει να βάζουν μυαλό, υπό την πίεση της κοινωνίας, υπό την πίεση της Ευρώπης. Και έρχεστε εσείς και τους ξεπερνάτε. Τα ίδια λάθη, αλλά αυτή τη φορά με επαναστατικό αμπαλάζ. Ο ίδιος δρόμος: δημαγωγία, λαϊκισμός και στην κοινωνία απογοήτευση και θλίψη. Ένα ίσως ενδιαφέρον διάστημα σιωπής για να αναλογιστεί η ελληνική κοινωνία πόσο τις έχουν στοιχίσει οι νέοι δημαγωγοί, οι νέοι λαϊκιστές».

Με αυτή την αναφορά έκλεισε ο Σταύρος Θεοδωράκης την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε έντονα τη κυβέρνηση για τα όσα διαδραματίζονται στο ζήτημα των τηλεοπτικών σταθμών, υποστηρίζοντας ότι έχασε το ηθικό πλεονέκτημα.

«Μπήκατε σε μεγάλη ταλαιπωρία για να κάνετε ένα ΣΥΡΙΖΑ TV.

Υπήρχε ένας απλούστερος δρόμος. Ο δρόμος του κ. Λεβέντη. Του φίλου του κ. Τσίπρα. Μπορούσε να σας εξηγήσει:

– πως καταπατά κανείς μια συχνότητα,

– πως κάνει ένα κανάλι χωρίς λεφτά, χωρίς εφορίες, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ΙΚΑ, μικα και τα σχετικά,

Και αν το κανάλι δεν πηγαίνει καλά, θα σας εξηγήσει και,

– πως το πουλάς κιόλας και πως κερδίζεις», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικαλούμενος επικριτικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση Σαμαρά.

«Η κυβέρνηση επιμένει ότι το 50% από τα έσοδα του Ταμείου θα κατευθύνεται στην ανάπτυξη, μισή αλήθεια – δηλαδή διπλό ψέμα!

Τα λεφτά από την νέα γενιά των 19 αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, θα πάνε 100% στη τρύπα του χρέους. Και μόνο τα υπόλοιπα έσοδα θα πηγαίνουν κατά 50% στο χρέος και κατά 50% στην ανάπτυξη», είπε για το υπερταμείο ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση ότι ιδιωτικοποιεί τον υδάτινο πλούτο της χώρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα