Η 10σέλιδη πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους θεσμούς

10page

Η πρόταση περιλαμβάνει δέσμευση για την εφαρμογή μέτρων, ύψους 8 δισ. ευρώ.

Προϋπολογισμός: Μέχρι την 1η Ιουλίου θα ψηφιστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, όπως και νέο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα (για την περίοδο μέχρι το 2018)

ΦΠΑ:Δεσμεύση ότι θα καταργηθεί η έκπτωση 30% του ΦΠΑ στα νησιά

Ασφαλιστικό: Προτείνεται η  κατάργηση των πρόωρων συντάξεων μέχρι την 1/1/2016,ενώ για κάθε χρόνο πρόωρης συνταξιοδότησης  θα υπάρχει ως αντικίνητρο ένα «πέναλτι» 10%.

Προβλέπεται ακόμη η  ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων σε ένα, με  αντικατάσταση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2018 από το ελάχιστο εγγυημένο  εισόδημα και  ολοκληρωτική κατάργηση  του ΕΚΑΣ μέχρι το 2020.

Ιδιωτικοποιήσεις:Στόχος είναι τα έσοδα να φτάσουν  το 1,4 δισ. ευρώ το 2016, τα  3,7  δισ. ευρώ το  2017  και το  1,2 δισ. ευρώ το 2018.

Μισθοί δημοσίου: Θα καθιερωθεί ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου  από 1/1/2016, αλλά δεν υπάρχει σαφής αναφορά στο ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων.

Ενέργεια:Δέσμευση για πλήρη  απελευθέρωση και απόλυτη εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή  νομοθεσία, αλλά δεν υπάρχει αναφορά στη «μικρή ΔΕΗ».

Επανέρχεται επίσης το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων αλλά και η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

Σημειώνεται, ότι η  πρόταση φέρει την υπογραφή του  πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και όχι του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα