Η Τουρκία ζήτησε από πολίτες της στην Ολλανδία να καταδίδουν όποιον βρίζει τον Ερντογάν

56fd3dbd1dc52425638b4911

Σε ακόμα μία πρωτοφανή κίνηση η οποία δείχνει τη «δυσανεξία» που έχει η τουρκική κυβέρνηση στην κριτική, προχώρησε η χώρα.

Μετά το αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν να απαγγελθούν κατηγορίες στον Γερμανό κωμικό Γιαν Μπέμερμαν επειδή έκανε σάτιρα στο πρόσωπό του, το τουρκικό προξενείο στην Ολλανδία καλεί τους Τούρκους πολίτες της χώρας να καταδίδουν οποιονδήποτε κάνει κάποιο υποτιμητικό ή υβριστικό σχόλιο για τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Στο μήνυμα που εστάλη από το τουρκικό προξενείο, καλούνται οργανώσεις στην Ολλανδία να αναφέρουν «προσβλητικά και δυσφημιστικά» σχόλια στα social media που θίγουν τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Τουρκία.

Προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναφέρουν όποιον προσβάλλει την Τουρκία ή τον πρόεδρό της, το προξενείο παρείχε μια επίσημη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου θα καταγγέλλονται επωνύμως όλοι όσοι κάνουν τέτοια σχόλια.

Όπως ήταν λογικό, η κίνηση αυτή προκάλεσε ανησυχία στην πολιτική ηγεσία της χώρας, με τον πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε να ζητά εξηγήσεις από την Άγκυρα, ενώ σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναμένεται από τους Ολλανδούς διπλωμάτες να συζητήσουν το θέμα με τους Τούρκους ομολόγους τους.

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε η αποκάλυψη και ενώ υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, το τουρκικό προξενείο φέρεται να δηλώνει πως η επιστολή είχε σταλεί από έναν συγκεκριμένο αξιωματούχο και πως η ατυχής επιλογή λέξεων οδήγησαν στην παρερμηνεία του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα