Η συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί

tsipmosco«Είμαστε σε σωστό δρόμο» σχολίασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου,τονίζοντας  ότι μόνο  μετά την ολοκλήρωση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του νέου προγράμματος θα ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Ο Γάλλος επίτροπος  ανέφερε ότι  με τον πρωθυπουργό τέθηκαν στο «τραπέζι» όλα τα φλέγοντα ζητήματα, ανάμεσα στα οποία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πρέπει να ολοκληρωθεί και το «καυτό» θέμα των κόκκινων δανείων.

«Η αλήθεια είναι ότι από τον Ιούλιο τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα τα προαπαιτούμενα βρίσκονται σε καλό δρόμο και θα προχωρήσουμε… Είμαι αρκετά αισιόδοξος για συμβιβασμό, τον θέλουν και οι δυο πλευρές βρισκόμαστε σε καλό μομέντουμ» τόνισε ο κ.Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε ότι  «οδεύουμε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της κοινωνικής συνοχής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας για να βοηθήσει στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος.

Υποδεχόμενος τον κ. Μοσκοβισί, ο Έλληνας πρωθυπουργός  του έδωσε συλλυπητήρια για τον θάνατο της μητέρας του.
Στη συνέχεια ο κ.Τσίπρας σημείωσε πως «χαίρομαι που τα λέμε τώρα σε καλύτερες συνθήκες από την προηγούμενη φορά».

Στη συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί παρευρέθησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Το Μαξίμου ευελπιστεί ότι ο Γάλλος επίτροπος και η αναβάπτιση των ελληνικογαλλικών σχέσεων,σε συνδυασμό με το ευνοϊκό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Κομισιόν, θα συντελέσουν στην άρση των εμποδίων που βρίσκονται στον δρόμο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα