Η συμπόρευση της Ζ.Κωνσταντοπούλου με τη ΛΑΕ και η επίθεση της στον Τσίπρα

H Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ το απόγευμα της Δευτέρας ότι θα είναι παρούσα, ενεργή και υποψήφια, ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη, με τη «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑΕ) του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η ΛΑΕ αποτελεί το πρώτο ανάχωμα εναντίον εκείνων που προσπαθούν με τις εκλογές να βάλουν στο περιθώριο την κοινωνία. Επίσης, ως κομβικής σημασίας χαρακτήρισε τη σύμπραξη του Μανώλη Γλέζου και της Σοφίας Σακοράφα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κ. Λαφαζάνη.

Η απελθούσα πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε επιθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ζητάει λαϊκή εντολή εκ νέου, προκειμένου να συνεχίσει να την παραβιάζει, όντας απαλλαγμένη από αυτούς που οι δανειστές-εκβιαστές θεωρούν «βαρίδια».

Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, όχι γιατί η κυβέρνηση παραβίασε την εντολή, αλλά για να συνεχίσει να την παραβιάζει, έχοντας απαλλαγεί από αυτό που αποκαλούν οι δανειστές και ο πρωθυπουργός «βαρίδια και κατάλοιπα», εννοώντας εκείνους που επιμένουν στην εφαρμογή του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε.

Και συμπλήρωσε: «Για πρώτη φορά οι δανειστές δεν αντιλέγουν σε προκήρυξη εκλογών».

«Τώρα που διαλύθηκε η Βουλή, επιχειρείται η διάλυση της ελπίδας του λαού με διαδικασίες εσπευσμένες εκλογικές και πρακτικές. Αποτελεί υπόθεση αξιοπρέπειας σε στιγμές κρίσιμες οι άνθρωποι που τιμήθηκαν από πολίτες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες αντίστασης κατά του εξανδραποδισμού της δημοκρατίας»

“Προσωπικά και έχοντας μέχρι τις 30 Ιουλίου καταβάλλει προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του θεωρώ ότι εξάντλησα όλους τους τρόπους προκειμένου να αποτραπεί το κακό της υπογραφής του τρίτου μνημονίου. Η παρουσία μου στη θέση της προέδρου υπονομεύθηκε από την αρχή, από τις επιθέσεις του Νίκου Φίλη μέχρι την προσπάθεια σύνδεσής μου με την Χ.Α. Έως και την ευθεία απειλή, θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς με τις υποδείξεις”,  σημείωσε για να συνεχίσει:

“Μέχρι τις 30 Ιουνίου προσπαθούσα ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμα του και να γίνουμε ανάχωμα στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Εξάντλησα όσα μέσα είχα για να αποτρέψω αυτό το κακό. Είχα πιστέψει ότι δεν μοιράζουμε καρέκλες, αλλά ευθύνες. Ανέλαβα την ευθύνη που μου είχε ανατεθεί και προσπάθησα να αλλάξω την κοινοβουλευτική λειτουργία, με συμμετοχή των πολιτών και με την πολιτεία να αισθάνεται τμήμα της Βουλής.

Συνεχίζοντας την ευθεία επίθεση κατά του πρώην συνοδοιπόρου της, Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι είναι «πολυπαιγμένο το έργο του κ. Τσίπρα, που λέει “όποιος έχει εναλλακτικό σχέδιο, να το καταθέσει. Είναι μεγάλο ψέμα. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε εναλλακτική και ότι δεν κατατέθηκαν προτάσεις εναλλακτικής».

«Από τις 20 Φεβρουαρίου με σαφή και επίμονο τρόπο σε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό δήλωσα την αντίθεσή μου και έκανα συγκεκριμένες προτάσεις για συγκρότηση ομάδων και νομικών επιτελείων, με τη συμμετοχή των καλύτερων» τόνισε.

Και προσέθεσε: «Το ίδιο είχα πει τον Σεπτέμβριο του 2013 και στον κ. Βούτση και εγγράφως στον κ. Τσίπρα τον Ιούνιο του 2014, εξηγώντας ότι η υπόθεση ακύρωσης του Μνημονίου και η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων αποτελεί σύνθετη διαδικασία και απαιτεί επιτελείο εξειδικευμένο, με απεύθυνση και ενεργοποίηση όχι του Eurogroup, αλλά εκείνων των πεδίων, όπως είναι τα Κοινοβούλια και οι διεθνείς οργανισμοί».

«Σήμερα ακούω τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό να λέει δεν μπορουμε να καταγγείλουμε το χρεος και τον Παππά να λέει ότι όσο το βρίζεις, το χρέος δεν μειώνεται. Οι δυο τους πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν υιοθετήθηκαν ποτέ οι προτάσεις που τους καταθέσαμε, γιατί οι εκκλήσεις μας να ενεργοποιήσει την επιτροπή δεν ακούστηκαν και γιατί στην ύστατη έκκλησή μου να οργανώσουμε την άμυνά μας δεν υπήρξε ουσιαστική πρωτοβουλία» παρατήρησε επίσης.

«Τέλος» επέμεινε, «γιατί όταν ως πρόεδρος της Βουλής, σε συννενόηση με τον πρωθυπουργό, συγκρότησα την Επιτροπή Χρέους, που δούλεψε και παρέδωσε πόρισμα με επιχειρηματολογία και πρόταση που καταλήγει ότι το χρέος ειναι παράνομο και μη βιώσιμο -αυτά να επισημάνω στον κ. Παππά ότι δεν ειναι βρισιές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα