Η ΠΓΔΜ δηλώνει ότι μπορεί να δεχτεί μέχρι 2.000 πρόσφυγες

Migrants wait at Greece's border with Macedonia, hoping to enter Gevgelija, Macedonia August 22, 2015. Police and soldiers deployed along Macedonia's southern border with Greece struggled on Saturday to control the numbers of refugees and migrants, many of them fleeing Middle East conflicts, seeking to reach western Europe.  REUTERS/Ognen Teofilovski - RTX1P6KK

Ο πρόεδρός της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ,κατά τη διάρκεια δηλώσεων του από τις Βρυξέλλες ξεκαθάρισε ότι “η ικανότητα υποδοχής της ΠΓΔΜ ανέρχεται στο μέγιστο σε 2.000 πρόσφυγες και με τη βοήθεια της UNHCR και του Ερυθρού Σταυρού”.

Η ΠΓΔΜ “μπορεί να είναι μόνον μια χώρα διέλευσης, δεν έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων στο έδαφός της στην περίπτωση που κλείσουν οι διάδρομοι” που χαράσσουν οι πρόσφυγες για να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη, διευκρίνισε ο Ιβάνοφ.

“Είμαστε συνεργάσιμοι, αλλά ως χώρα διέλευσης, όχι ως χώρα όπου οι μετανάστες θα διαμένουν μακροπρόθεσμα. Ελπίζουμε ότι τα σύνορα δεν θα κλείσουν”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο ίδιος δήλωσε εξάλλου ότι τάσσεται υπέρ μιας αποτελεσματικής “ανταλλαγής πληροφοριών” ανάμεσα στη χώρα του και την Ελλάδα για την καλύτερη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Οι μετέχοντες στην μίνι σύνοδο κορυφής 10 κρατών μελών της ΕΕ (Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ρουμανία και Σλοβενία) όπως και τριών χωρών που δεν ανήκουν στην ΕΕ (Αλβανία, ΠΓΔΜ και Σερβία) δεσμεύονται να υλοποιήσουν από σήμερα ήδη 17 μέτρα για την “αποκατάσταση της τάξης” στα σύνορα της ΕΕ και την “επιβράδυνση της ανεξέλεγκτης εισροής προσώπων”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα