Η Κυβέρνηση αρνείται να καταργήσει τις 100 δόσεις

 

sti-bouli-i-tropologia-gia-tis-100-doseis_4.w_l

Σύμφωνα με πληροφορίες,η Ελληνική Κυβέρνηση αρνείται να καταργήσει τις 100 δόσεις .Στις επόμενες ήμερες που επιστρέφουν οι επικεφαλής της Τρόικα των ελεγκτών στη χώρα μας ,η Κυβέρνηση ενδέχεται να τους ζητήσει να μην αλλάξει το σύστημα των 100 δόσεων, με το επιχείρημα ότι το δημόσιο κινδυνεύει και οτι υπάρχει περίπτωση να μην εισπράξει ούτε τους παλαιούς φόρους, αλλά ούτε τους τρέχοντες χρόνους που έρχονται.

Το θέμα αυτό συζητείται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών. Καθοριστική ίσως αποδειχθεί η επίσκεψη του αρμοδίου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί τις επόνενες μέρες στην Αθήνα, αφού θα μπορούσε αυτός να δώσει ένα «σήμα» στους υπαλλήλους των Βρυξελών να φανούν πιο ελαστικοί, σε σχέση με το συγκεκριμένο προαπαιτούμενο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, δεν έχει κρύψει την ανησυχία του για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν πιέζονταν και άλλο οι φορολογούμενοι που κινδυνεύουν να χάσουν τις ρυθμίσεις χρεών που έκαναν.

Τόσο η μείωση των δόσεων όσο και η αύξηση των επιτοκίων που προβλέπει η συμφωνία του Αυγούστου, οδηγούν σε μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, την ώρα όμως που έρχονται συνεχώς και δόσεις φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και προσεχώς τα τέλη κυκλοφορίας.

Η Τρόικα πάντως δεν δείχνει να ανησυχεί τόσο αν «φρακάρουν» οι πληρωμές παλαιών και νέων φόρων. Ζητά κατασχέσεις αντί ρυθμίσεων και θεωρεί πως το Δημόσιο έχασε και δεν κέρδισε από τις ρυθμίσεις Βαλαβάνη.

Θα μπορούσαν ίσως όμως να συζητήσουν και να δεχτούν κάποιες αλλαγές που θα διευκολύνουν τους πολλούς, όπως ζητούν ήδη η ΕΣΕΕ και άλλοι φορείς της αγοράς, αν πειστούν (με τη βοήθεα των ανωτέρων τους) ότι αυτό βοηθά, για να βγει το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα