Η εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας και επέκτασή της σε νέους τομείς στη συνάντηση Τσίπρα-Γιουνσάν

93ea37750137f59aed745bddfb76a6a5_xlΗ εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας καθώς και η επέκτασή της σε νέους τομείς βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚ Κϊνας Λιου Γιουνσάν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησής τους που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον κ. Γιουνσάν στην Ελλάδα, επισημαίνοντας, ότι γίνεται μετά τη δική του επίσκεψη στο Πεκίνο, «που πιστεύω ότι σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και στη στρατηγική συνεργασία που έχουμε οικοδομήσει».

«Μια συνεργασία», όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, «που επεκτείνεται πια σε μια σειρά από τομείς, στις μεταφορές, την ενέργεια, τον πολιτισμό και θα πρέπει να ανιχνεύσουμε τη δυνατότητα να είμαστε πολύ αποτελεσματικοί και συγκεκριμένοι σε όλους αυτούς τους τομείς, κάνοντας βήματα παραπέρα».

Ο κ. Γιουνσάν αναφέρθηκε στην «πολύ καλή συνάντηση» που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, νωρίτερα προτού μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας, ότι «ενδιαφέρεται πολύ ο εξοχότατος Πρόεδρος για τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των χωρών μας».

«Γι’ αυτό», συνέχισε ο κ. Γιουνσάν, «πιστεύω ότι η επίσκεψή μου αυτή θα προωθήσει την περαιτέρω ενίσχυση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας – Ελλάδας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα