Η ελληνική κρίση δεν έχει ξεπεραστεί

“Η συμφωνία του Αυγούστου, παρά τις πολιτικές δυσκολίες, ήταν και παραμένει, προτιμότερη από την παράταση της εκκρεμότητας ή από μια ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία” σημειώνεται στην τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι η επίτευξη συμφωνίας “έπρεπε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό με τους θεσμούς” γιατί “η συμφωνία του Αυγούστου 2015 εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση της χώρας μας για τρία χρόνια”

Με ξεκάθαρο τρόπο επισημαίνεται ότι έξι χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, η ελληνική κρίση δεν έχει ξεπερασθεί παρά το γεγονός ότι μειώθηκαν τα τεράστια δημοσιονομικά και εξωτερικά ελλείμματα και πραγματοποιήθηκαν “κάποιες μεταρρυθμίσεις”.

Στην έκθεση ασκείται κριτική στην κυβέρνηση γιατί όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά “τα προβλήματα εφαρμογής που καταγράφονται (π.χ. ΦΠΑ στην εκπαίδευση, «κόκκινα» δάνεια, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.) δείχνουν ότι η οικονομική φιλοσοφία του Μνημονίου συχνά αμφισβητείται στην πράξη, πράγμα που τροφοδοτεί την αβεβαιότητα”.

Αναλυτικα η ΕΚΘΕΣΗ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα