Η Βουλή γίνεται πρεσβευτής στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

71379Αύριο επίσης, τις βραδινές ώρες, το κτήριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί σε πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση.

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπως έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999.

Η σημαντική αυτή απόφαση του ΟΗΕ που ανέδειξε σε διεθνές επίπεδο το έγκλημα της έμφυλης βίας είχε ως αφορμή τα βασανιστήρια, την κακοποίηση και την ειδεχθή δολοφονία τριών γυναικών, των αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από τη Δομινικανή Δημοκρατία, που υπήρξαν θύματα του δικτατορικού καθεστώτος Τρουχίλο, στις 25 Νοεμβρίου του 1960. Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις.

Η μεγαλύτερη κίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με στόχο την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών και κοριτσιών είναι η Εκστρατεία της Λευκής Κορδέλας (White Ribbon Campaign), μια πρωτοβουλία ανδρών που δεσμεύονται να μην παραμείνουν σιωπηλοί στο ζήτημα αυτό, αλλά να εργαστούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν για την εξάλειψή του. Την εκστρατεία, στο επίπεδο των ευρωπαϊκών θεσμών, συντονίζει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ισότητας των Φύλων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόταση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων να γίνει πρεσβευτής της χώρας μας στην παγκόσμια αυτή καμπάνια, κάλεσε τα μέλη του Προεδρείου της Βουλής –Αντιπροέδρους, Κοσμήτορες και Γραμματείς– ανεξαρτήτως φύλου, καθώς και τον Πρόεδρο της ειδικής μόνιμης κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων να συμμετάσχουν επίσης στην Εκστρατεία της Λευκής Κορδέλας.

Ο ορισμός των πρεσβευτών και η ανάδειξη του μηνύματος για την εξάλειψη της βίας και την κατάκτηση της έμφυλης ισότητας εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μήνυμα που βρίσκεται στον πυρήνα της προστασίας και της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Αύριο επίσης, τις βραδινές ώρες, το κτήριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί σε πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα